Borba za radnu snagu: Grade hotel u komšiluku s 4* - za radnike

U turističkom sektoru sve je teže pronaći radnike koji su zbog nezadovoljstva sreću potražili u drugim zemljama.

Poslodavci na sve načine pokušavaju da privuku radnike, a Jadranka grupa s Lošinja odlučila je da gradi poseban objekat za smeštaj svojih radnika u Velom Lošinju.

Uložili smo više od 200 miliona evra u svoj razvoj, u objekte i ljude u poslednjih deset godina, a ono što je naša prednost jeste da su naše i neto i bruto plate dosta iznad proseka industrije u Hrvatskoj, ali i iznad hrvatskog proseka, rekao je Sanjin Šolić, predsednik Uprave Jadranka grupe, za Novi list. U Velom Lošinju završavaju hotel od i četiri zvezdice za radnike. 

„To je samo prvi u nizu hotela koje ćemo graditi baš za tu namenu. Ovom investicijom rešićemo tek do potreba jer ukupno treba da osiguramo smeštaj za čak oko 600 radnika“, ističe predsednik Uprave Šolić. 

Rekao je i kako žele da razvijaju dugoročnu priču. 

„Ono što nas čini specifičnim jeste to što želimo da razvijamo dugoročnu priču, dakle želimo kadrove koji će ostati na ostrvu i ući u stalni radni odnos i koji će pritom imati odlične uslove. Jer puno je teže pridobiti nekoga da dođe i ostane da živi na ostrvu nego bilo gde na kopnu, treba da mu osiguramo mnogo više od same plate, da rešimo stambeno pitanje, pitanje vrtića i posla u porodici, itd“, kaže Šolić za Novi list.

 

KORISNI LINKOVI

Klikom na sličicu možete posjetiti korisne web stranice.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…