Vermont: Jučer u Brčkom počela posljednja radionica JOB Lab

U Brčkom se jučer i danas, sa početkom u 10 sati, održava posljednja osma radionica projekta JOB Lab, pokrenutog i iniciranog od strane kompanije Telemach, a u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom, IT Academy i Omladinskom informativnom platformom Hoću.ba.

Partneri radionice u Brčkom su Zavod za zapošljavanje ove lokalne zajednice i Omladinski centar „Vermont“.

JOB Lab – edukacije namijenjene nezaposlenim osobama do sada su održane u Mostaru, Tuzli, Zenici, Jajcu, Sanskom Mostu, Travniku i Banjoj Luci, a cilj radionica je da se nezaposlenim osobama u Bosni i Hercegovini pruži potrebno znanje iz domena IT tehnologija, vještine potrebne za povećanje konkurentnosti na tržištu rada, kao i smjernice za brži pronalazak posla, navodi se u saopćenju „Vermonta“.

Dvodnevne edukacije JOB Lab namijenjene su nezaposlenim osobama u dobi od 30 do 45 godina, a polaznicima završenih edukacija bit će uručeni certifikati, kao i vaučeri za dodatno educiranje ECDL od strane IT Academy.

Radionica u Brčkom održava se u prostorijama Omladinskog centra „Vermont“, a najboljem polazniku radionice bit će uručen tablet od kompanije Telemach.

„Zanimljivo je da su se na edukacije JOB Lab mogle prijaviti isključivo osobe putem Zavoda za zapošljavanje, kao i da će najboljem polazniku projekta biti uručen vaučer za besplatno školovanje IT Academy u vrijednosti od 4.000 konvertibilnih maraka“, ističu iz „Vermonta“.

Projekat JOB Lab koji je trajao više od dvije godine finansirala je kompanija Telemach, a najbolji polaznik bit će izabran nakon edukacije u Brčkom.

Izvor: Otisak.ba

KORISNI LINKOVI

Klikom na sličicu možete posjetiti korisne web stranice.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…