Poštari počinju na kućne adrese dostavljati novčanu pomoć nezaposlenimа

Sva nezaposlena lica koja su se 01.09. 2020. godine nalazila na evidenciji Zapoda za zapošljavanje Brčko distrikta, od danas će na svoje kućne adrese početi primate uplate jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 KM, potvrdila je Tamara Duvnjak Mitrović, v.d  direktora Zavoda za zapošljavanje.

Navedena sredstva će za preko 15 481 lice nezaposleno lice putem poštanskih službi biti distribuirana u narednih sedam dana ukoliko korisnici ovih sredstava odnosno nezaposlena lica u međuvremenu nisu mijenjalа svoju adresu prebivališta. Samo u slučaju da lice, kojem treba biti isplaćena pomoć, ne bude prisutno prilikom dolaska poštara, isti će sredstva moći podići u pošti. Raspored podjele naknada organiziraju Pošte.

Vlada Brčko distrikta je, još prije nekoliko mjeseci, s ciljem da pomogne licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, donijela odluku o izdvajanju milion KM kao jednu od mjera prevazilaženja posljedica koje je prouzrokovala pandemija virusa korona.

KORISNI LINKOVI

Klikom na sličicu možete posjetiti korisne web stranice.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…