Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH poziva poslodavce da učestvuju u istraživanju tržišta rada

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH poziva poslodavce da učestvuju u istraživanju tržišta rada

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH će od 11. do 29. januara 2021. organizirati anketiranje poslodavaca u sklopu Istraživanja tržišta rada u Brčko distriktu  BiH 2020/2021 radi sagledavanja trendova i procjene kretanja na tržištu rada.

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH poziva  poslodavce da se odazovu anketarima i učestvuju u istraživanju kroz anonimnu anketu kojom je planirano obuhvatiti reprezentativni uzorak od najmanje 220 poslodavaca (malih, srednjih i velikih) sa područja  Brčko distrikta BiH, iz ključnih djelatnosti, a koji imaju pet i više zaposlenih.

Cijeli proces odvija se uz podršku projekta "Unapređenje istraživanja tržišta rada", koji finansira Evropska unija, a anketiranje će provoditi predstavnici Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH koji su stručno obučeni, u sklopu navedenog projekta, za provođenje anketiranja uz primjenu utvrđene metodologije istraživanja.

Pitanja iz upitnika odnose se uglavnom na sagledavanje potreba poslodavaca za radnom snagom, najtraženijim zanimanjima i eventualnim viškovima radne snage, suočavanje s posljedicama pandemije korona virusa, otežavajuće okolnosti pri pronalasku radnika, mogućnosti poslodavaca da organizuju praktičnu obuke za đake, studente i nezaposlene osobe, kao i na zadovoljstvo uslugama Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i drugo.

Sumirani rezultati će poslužiti za unapređenje aktivnosti, projekata, usluga i saradnje Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH sa poslodavcima, kao i izradu javnih politika za tržište rada u Brčko distriktu BiH, zasnovanih na analizi postojećeg stanja i budućih trendova.

Rezultati i preporuke iz istraživanja će biti prezentirani javnosti u prvom kvartalu 2021. kroz izvještaje prilagođene poslovnom i obrazovnom sektoru u Brčko distriktu BiH.

KORISNI LINKOVI

Klikom na sličicu možete posjetiti korisne web stranice.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…