Pismo:

Uspješno implementiran Projekt “MLADI U BIZNISU"

Jučer je, u prostorijama Evropskog univerziteta u Brčkom, upriličena svečana dodjela certifikata povodom završetka implementacije Projekta „Mladi u biznisu“ koji je u prethodnom periodu realizovalo Udruženje „Omladinski pokret za preokret“ a sufinansirala Vlada Brčko distrikta BiH.

Radi se o projektu koji je realizovan u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, a osnovni ciljevi projekta bili su povećanje zaposlenosti i samozapošljavanja mladih do 35 godina starosti.

Obuka je ralizovana u prostorijama Evropskog univerziteta od 04.05.2021. godine, a učešće na obuci je uzelo oko 15 učesnika koji su apsolvirali predavanja na teme „Osnove preduzetništva i vođenja poslovnih knjiga i izrada uspješnog biznis plana“.

„Ovim projektom smo željeli stimulisati mlade poduzetne ljude da krenu razmišljati o pokretnju vlastitog biznisa, upoznati ih sa Programima samozapošljavanja u privredi i poljoprivredi ali i drugim programima i subvencijama Vlade i drugih donatora gdje mogu dobiti izuzetno povoljna ili nepovratna sredstva za pokretanje biznisa. Cilj predavanja je bio i da se učesnicima pruže osnovna preduzetnička, menadžerska znanja i praktična knjigovodstvena znanja kojima je poželjno ovladati ukoliko žele pokrenuti vlastiti biznis“ izjavila je Predsjednica Udruženja i Voditeljica  projekta, Alma Mehić.

Dodjeli sertifikata, uz ostale zvanice, ispred Zavoda za zapošljavanje je prisustvovao šef Sektora za posredovanje u zapošljavanju, gospodin Admir Galijatović.

Opširnije na linku