Pismo:

Klub za traženje posla

 • Šta je klub za traženje posla?

  Klub za traženje posla je mjesto gdje nezaposlena osoba može dobiti kontinuiranu pomoć u vezi sa traženjem posla od stručnih osoba sa krajnjim ciljem da dobije zaposlenje. Kroz višesedmičnu obuku članovi kluba će steći relevantna znanja i vještine za traženje posla, koja će dodatno uticati na njihovo samopouzdanje i motivaciju.
 • Ko može biti član kluba za traženje posla?

  Sva lica, koja se na aktivnoj evidenciji nezaposlenih.. Ukoliko postoji više zainteresiranih nego što klub trenutno može primiti, formira se lista čekanja.
 • Šta mogu dobiti od kluba za traženje posla:

  Možete dobiti šansu za posao! Možete steći znanja o tome kako napisati biografiju (CV), popratno pismo, kako se predstaviti poslodavcu i uspješno obaviti intervju, na koji način pratiti i prijavljivati se na oglase za posao, kako se ponašati prvi dan na poslu i kako isti zadržati.
 • Članovi kluba će imati:

  Obuku iz oblasti traženja posla (pisanje biografije i popratnog pisma, tehnike traženje posla, korištenje izvora informisanja, tehnike telefoniranja, intrevju kod poslodavca, rad sa aplikacijama i prijavnim obrascima, kako se ponašati na radnom mjestu),
 • Kako se možete prijaviti?

  Prijaviti se možete lično, u prostorijama Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, ili meilom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. poslati prijavu koja je u prilogu.

Kliknite na link ispod kako biste skinuli obrazac prijave:

Prijava za Klub za traženje posla u Brčkom Latinica | Ćirilica

Klubovi za traženje posla su otvoreni u sklopu Projekta YEP - Projekta zapošljavanja mladih u BiH, koji finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a implementira njemačka konsultantska firma GOPA.