Pismo:

Obezbijeđena sredstva za program samozapošljavanja

Predstavnici Zavoda za zapošljavanje  i Odjeljenja  za  privredu Vlade Brčko distrikta danas  su potpisali  ugovor  o realizaciji  projekta   samozapošljavanja u 2017. godini,  zašto  je  ove godine  ukupno obezbijeđeno 750 hiljada KM.

U Budžetu za 2017.  za ove  namjene rezervisano je  500 hiljada KM, dok  250 hiljada  maraka predstavljaju sredstva   koja su ranije bila namijenjena  za  neke druge  projekte Zavoda, koji iz objektivnih razloga nisu realizovani.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Vlado Jevtić kaže  da će javni poziv   za  prijavljivanje kandidata uslijditi  za 10 do 15  dana, nakon   čega  će biti održana obuka za izradu biznis planova, a  potom   slijedi podnošenje vlastitih projekata  za samozapošljavanje,  od  kojih  će nadležna  komisija izabrati  najbolje od onih koji zadovoljavaju   opšte kriterije.

Maksimalan  iznos  za pojedinačne  projekte  ne  može  preći 15.000 KM, s tim  što  je maksimum  za  podnosioce  zahtjeva  koji su  u periodu  nakon  1.  januara  ove godine, već registrovali firmu,  10. 000. maraka.

izvor:rtvhit.com