Pismo:

Iskoristi mogućnosti Kluba za traženje posla

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH poziva sve mlade nezaposlene osobe koji aktivno traže posao da se uključe u program Kluba za traženje posla u Brčkom.

Ciljevi programa su:

  • Povećati sposobnosti nezaposlenih mladih za efikasnije uključivanje na tržište rada,
  • Povećati interakciju između nezaposlenih mladih osoba i poslodavaca.

Učešće u programu pomaže nezaposlenim mladim osobama da identifikuju, usvoje i primjene, vještine i kompetencije neophodne za aktivno traženje posla te da bolje razumiju osnovne kriterije, prakse i politike zapošljavanja poslovnih subjekata.

Klub za traženje posla je grupno savjetovanje koje Zavod provodi u sklopu Reformskog paketa uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP), sa ciljem da nezaposleno lice dobije kontinuiranu podršku pri traženju posla. Većina mladih se pita koji su benefiti od učešća u Klubu. Pored obuke iz oblasti traženja posla, edukativnog materijala, savjetodavnog procesa u samom Klubu, tu je i mogućnost direktnog kontakta sa poslodavcima kao i informacija o aktivnim mjerama Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH. Sigurno je da je najvažniji argument, za učestvovanje dosadašnje iskustvo iz mreže Klubova, koje pokazuje da do 40% članova Kluba nađe zaposlenje u vrlo kratkom periodu. Do sada je 30 mladih iz Brčkog dobilo podršku Kluba, a njih troje je već stupilo u radni odnos.

Naučite kako da se što uspješnije predstavite potencijalnim poslodavcima, da ostavite dobar utisak, da postanete ozbiljna konkurencija ostalim kandidatima, da iskoristite vlastite potencijale i da pronađete posao. Iskoristimogucnosti i pridruži se Klubu!

Kontakt informacije:

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH

Marka Marulića 1,

76100 Brčko distrikt BiH

Tel: 049/217-411

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

http://www.zzzbrcko.org/

O iskustvima mladih, kada je u pitanju program Kluba svjedoče i sami mladi, a o čemu možete saznati više na sljedećem linku: http://yep.ba/yep-u-akciji/

Ne budite dio crnih statistika, pokrenite se i učinite nešto za sebe kao što su to učinili Elma, Nevena, Slađana, Aleksandar…mlade žene i muškarci koju su #iskoristilimogućnosti jednog od 27 Kluba za traženje posla širom BiH te se uspjeli zaposliti!