Pismo:

Istekao rok za dostavu biznis planova za samozapošljavanje u poljoprivredi

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta u petak 14. juna je zaključio rok za predaju  poslovnih planova po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi. Ukupno 41 lice je  apliciralo za sredstva koja je Vlada Brčko distrikta izdvojila u ukupnom iznosu od 500  hiljada KM.

Vlada Brčko distrikta je krajem prošle godine usvojila odluku o odobravanju Programa samozapošljavanja u poljoprivredi kojeg operativno realizuje Zavod za zapošljavanje.

“Nakon što je 29. marta ove godine objavljen Javni poziv za sve one koji žele da svojom poslovnom idejom apliciraju za sredstva iz ovog programa, ukupno 79 lica je to učinilo i za njih je organizovana obuka iz preduzetništva” istakla je Ognjenka Spasojević savjetodavac za poslodavce u Zavodu za zapošljavanje.

Od svih prijavljenih po ovom javnom pozivu njih 41 je predalo svoj biznis plan do 14. juna kada je bio krajnji rok za prijavu. Maksimalan iznos koji pojedinačno aplikanti mogu dobiti je 20 hiljada KM za lica koji tek pokreću djelatnost i 10 hiljada za lica koja su već  registrovala djelatnost. U narednom periodu Zavod za zapošljavanje će izvršiti  provjeru dostavljene dokumentacije i statusa aplikanata.

Preliminarla lista odabranih korisnika po ovom programu trebala bi biti objavljena u  narednih mjesec dana.

Izvor: radiobrcko.ba