Pismo:

Izabrane 83 nove poslovne ideje

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta objavio je konačnu listu po Programu samozapošljavanja na području Brčko distrikta BiH u 2017. godini na kojoj se nalazi ukupno 83 lica kojima su odobrena sredstva iz ovog programa (vidjeti ovdje).

“Nakon završetka žalbenog roka sada možemo objaviti konačnu rang listu i reći da je od gotovo 200 lica koja su se prijavila na Javni poziv nezaposlenim licima, a koja se nalaze na aktivnoj evidenciji Zavoda, njih 83 ispunilo uslove za dobijanje sredstava kojima će moći realizovati svoje projektne ideje”, kazao je Vlado Jevtić, direktor brčanskog Zavoda.

Sva lica koja su prošla na konačnoj listi, imaju rok da do 30. aprila Zavodu za zapošljavanje dostave svu neophodnu dokumentaciju za osnivanje pravnog lica odnosno preduzetnika kao i ostala akta kako bi im nakon potpisivanja ugovora bila isplaćena prva tranša odobrenog iznosa.

Jevtić je dodao da se program samozapošljavanja do sada pokazao kao izuzetno dobar način za zapošljavanje nezaposlenih lica što najbolje ilustruje i sve veći broj zainteresovanih iz godine u godinu.

Novi program samozapošnjavanja za koji su sredstva odobrena u budžetu za 2018. godinu trebao bi biti pokrenut do avgusta ove godine.

Izvor: radiobrcko.ba