Pismo:

Javni poziv studentima za ferijalni rad u Njemačkoj 2017. god

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine  poziva sve zainteresovane redovne studente koji nisu upisani u posljednju godinu studija na Univerzitete i Visoke škole u Brčko distriktu BiH,  da se prijave na Javni poziv za ferijalni rad u SR Nemačkoj tokom ljetnog raspusta u 2017. godini  u okviru Programa ferijalnog rada koji se odvija u saradnji sa Centralnim uredom za posredovanje u zapošljavanju stručne radne snage iz inostranstva (ZAV) Savezne agencije za rad SR Njemačke. Studentima koji studiraju u Brčko distriktu BiH dodjeljeno je 10 mjesta.

Zainteresovani studenti, koji ispunjavaju uslove, svoje prijave  mogu dostavljati lično u prostorije Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH ili direktno Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine na adresu: Đoke Mazalića 3, 7100 Sarajevo.

Rok za slanje  prijava Agenciji za rad i zapošljavanje BiH je srijeda, 10.01.2017. godine,  dok je rok za dostavljanje prijava Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH  13.01.2017. godine.

Prijavni obrazac kao i uslove za odlazak na ferijalni rad u SR Njemačku za 2017. godinu možete pronaći na u prilozima ispod.

 

Javni poziv, Ferijalni rad 2017 klikni ovdje
Uvjerenje o upisu klikni ovdje
Bewerbung klikni ovdje
Merkblatt klikni ovdje