Pismo:

JOŠ JEDNA USPJEŠNA PRIČA

Brčak Stefan Aleksić novi modni dizajner.

Dvadesetpetogodišnji Brčak, Stefan Aleksić nedavno je u svom gradu otvorio krojački salon “DiSantique”, čija je ideja vodilja da nit antike odnosno starina inkorporira u najnovije modne trendove.
Bavi se šivenjem ženske gardarobe i vrši sve vrste prepravki odijevnih predmeta.
U svom radu teži unikatnim stvarima na kojima želi da radi, jer mu je želja da svako posjeduje komad odjeće u kojem će se osjećati posebno.

“Cilj mi je da izrazim tu umjetnost i kreativnost koja već postoji u meni, da našoj stvarnosti pokažem da je sve realno i skoro moguće da se izvede, u ovom slučaju prema odijevnim predmetima na ljudima.”

impaktprica
Odjeća za svakodnevnu upotrebu, koju je do sada napravio, predstavlja unikat, obzirom da ne postoji više komada istih modela.
U narednom periodu planira proširiti posao i zaposliti mlade ljude, jer teži ka tome da njegov salon jednog dana postane prepoznatljiv i šire, obzirom da je Brčko prepoznatljivo područje, koje je svojevremeno imalo respektabilnu tekstilnu industiju.
Stefan je zadovoljan svojim poslom, koji radi sa velikom ljubavlju, a svim mladim ljudima savjetuje da ne odustaju od svojih snova i da se ne plaše životnih izazova.

“Ukoliko nešto radite od srca, 50 % posla je već urađeno, a ostalih 50 % na koje nemate uticaj će se samo od sebe vremenom riješiti i bićete veoma uspješni.”

Stefan je svoj san ostvario uz finansijsku pomoć kroz projekat Impakt inkubator poslovnih ideja, koji su u Brčkom, zajedno realizovali investicijska fondacija Impakt, Zavod za zapošljanje Brčko distrikta BiH i Vlada Brčko distrikta BiH.

Poslušajte intervju sa Stefanom klikom na sljedeći link.
Izvor: Radio Brčko