Pismo:

Konkurs za pisce: Video Tales

Želimo da povežemo kreativne ljude sa Balkana i šire, kako bismo zajedno ostvarili projekat u kome se pisanje i film prepliću u jedan snažni i inovativni narativni oblik.

Što se tiče žanra, ideja i stila pisanja/snimanja filma, ne postoje ograničenja. Dobrodošle su sve ideje obuhvaćene širokim opsegom interpretacija i asocijacija na temu „Balkan“. Anegdote, fikcija, priče iz prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti, poezija i proza…Na vama je da odlučite. Želimo da iskoristimo ovu kreativnu saradnju da razmenimo priče o regionu koji nam je svima zajednički i prema kome delimo ljubav, kroz mnoštvo različitih glasova, perspektiva i formi.

Ovo će biti naš najambiciozniji projekat do sada i radujemo se da u saradnji sa vama kreiramo ovo veče posvećeno miltimedijalnom pripovedanju.

Tražimo:
1. Pisce: svi zaljubljenici u pisanje bilo kog žanra i forme su dobrodošli! Ako osećate da u vama navire priča, mi ćemo vam omogućiti da je ispričate.
2. Filmske stvaraoce: kako amatere, tako i profesionalce, koji žele da snime kratak film inspirisan odabranim pričama i pesmama koje će učesnici slati u prvom delu projekta. Ako ste znatiželjni i želite da sarađujete sa drugim kreativcima, pozivamo vas da istražite odabrane teme.

Dela svih odabranih pisaca i filmskih stvaraoca biće predstavljena u toku interaktivne večeri javnog čitanja i filma u Poletu, 30. juna u 18.00 časova.

Nakon promocije, svi odabrani kratki filmovi, u kombinaciji sa glasovnom naracijom priče ili pesme, biće objavljeni na Youtube kanalu organizacije Balkan Writers Project!

Pridružite nam se u stvaranju jedinstvene kombinacije filma i pisane reči – podelite svoja dela sa nama i postanite pioniri ove nove forme pripovedanja!

Za dodatne informacije o organizaciji ove inicijative i specifikacijama za slanje radova, pogledajte link ispod, ili nam pišite na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

http://www.balkanwritersproject.com/video-tales-call-for-participation

“Konkurs za učestvovanje: Prvi deo ‒ Konkurs za pisce” je otvoren!

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii AKCIJA!

“Konkurs za filmove” sa instrukcijama i specifikacijama, biće objavljen zajedno sa odabranim pričama/pesmama 3. juna, tako da, ostanite s nama!

Pratite našu FB stranicu i ovaj FB događaj za sve novosti o promociji, projektu i konkursima:
https://www.facebook.com/balkan.writers.project/