Pismo:

Memorandum o saradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida iz Prijedora

 
Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida iz Prijedora i Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH ozvaničili su saradnju potpisivanjem Memoranduma o saradnji i razumijevanju, koji predstavlja značajan korak ka unaprijeđenju saradnje na područjima od zajedničkog interesa, posebno u vezi s radom i zapošljavanjem, te unapređenjem prava i položaja osoba s invaliditetom u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.
 
Memorandum omogućava osmišljavanje i realizaciju konkretnih projekata i aktivnosti koje će direktno doprinositi poboljšanju kvaliteta života osoba s invaliditetom. Za svaki pojedinačni projekat biće izrađeni posebni sporazumi koji će detaljno definisati uloge, ciljeve, rokove, te standarde za izvještavanje i upravljanje.
 
Potpisnici ovog Memoranduma direktor Zavoda za zapošljavanje Tamara Duvnjak - Mitrović i direktor Fonda za profesionalnu rehabilitaciju invalida Stevica Dronjak, posvećeni su zajedničkom radu kako bi osigurali da svi projekti i aktivnosti budu u potpunosti usklađeni sa načelima sporazuma. Naša zajednička vizija je stvaranje inkluzivnog društva u kojem osobe s invaliditetom imaju ravnopravne mogućnosti za rad i društvenu integraciju.
 
IMG 34eb400691bc4da4ce10132a913d484c V