Pismo:

Mjesečni bilten - septembar

Mjesečni bilten je publikacija brčanskog Zavoda za zapošljavanje, koji će se objavljivati oko 15. u mjesecu u online izdanju sa podacima prethodnog mjeseca.
Cilj ovog biltena je, da se prikažu podaci o zaposlenosti i nezaposlenosti, kao i drugi relevantni podaci koji mogu najbolje ilustrirati stanje u oblasti zapošljavanja na području Brčko distrikta BiH koji će se prikazivati na prijatan način  tabelarnim i grafičkim prikazom na mjesečnom nivou.

Pored prikaza nezaposlenosti prezentirat će se  programi i mjere aktivne politike zapošljavanja koje će doprinositi podizanju aktivnosti na tržištu rada, kao i mjere koje će stimulirati zapošljavanje i biti u funkciji povećanja ukupne zaposlenosti, te sprovođenje novog organizacionog modela i  uvođenjem novog informacionog sistema  tj. aplikacije za evidenciju nezaposlenih i rad sa poslodavcima, a koja će podržati sve nove metode rada sa klijentima.

U narednim izdanjima biltena  za svoje aktivnosti i sve korisnike redovno će se obavještavati o daljnjem sprovođenju “Reformskog paketa“, javni poziv za zapošljavanje radnika za zdravstvenu njegu u SR Njemačkoj kroz program „Triple Win“ koji se sprovodi do kraja godine.

Kroz biltene prikazivat će se još i posredovanje u zapošljavanju u inostranstvu, zapošljavanje stranaca i radne dozvole, novčane naknade, dokup staža, te novosti iz našeg kluba za traženje posla koji djeluju u sklopu Projekta YEP - Projekta zapošljavanja mladih u BiH, finansirani od strane Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a implementira njemačka konsultantska firma GOPA.

Preuzmite bilten ovdje:
Latinica | Ćirilica