Pismo:

Mobilni biro započeo s radom prvom posjetom Bijeloj

Dana 12.10.2017. god., Mobilni biro Brčko je zvanično počeo sa radom, a kako smo i ranije najavljivali. Koncept mobilnog biroa razvijen je unutar Projekta zapošljavanja mladih – YEP a koji podržava Ambasada Švajcarske, i kreiran je sa ciljem olakšavanja pristupa uslugama Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta a licima koja se nalaze u ruralnim područjima pomenute regije. 

Tim Mobilnog biroa je jučerašnju posjetu obavio u MZ Bijela, dok su u sklopu predstojećih aktivnosti planiranih obilazaka mjesta Gornji Rahić, Krepšić, Brezovo Polje, Buzekara i Bijela. Ova inovativna praksa se uvodi u cilju animiranja nezaposlenih u ruralnim i teško dostupnim mjestima, kako bi im se približile usluge i mjere zapošljavanja, te istu praksu više od godinu dana provodi Služba za zapošljavanje BPK. Slične mjere provode neke evropske službe, poput Bugarske i Turske, dok u regionu samo još u Srbiji djeluje slična inovativna praksa u vidu mobilnih karavana.  

Više informacija potražite na web stranici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Ambasada Švajcarske, a implementira njemačka kompanija GOPA mbH: Mobilni biro Brčko Distrikta BiH počeo sa radom.