Pismo:

Održan prvi Sajam zapošljavanja i obrazovanja

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić 25.05.2018. je otvorio Prvi sajam zapošljavanja i obrazovanja, koji se održava u Omladinskom centru od 11 do 18 časova.

Na Sajmu se predstavilo 25 poslodavaca, 21 fakultet, 4 srednje škole, tri ambasade sa pedesetak koledža, Kancelarija za karijerno savjetovanje i unapređenje biznisa i programa za podršku školovanju. Cilj Sajma je da se na jednom mjestu okupe svi zainteresovani poslodavci i investitori.

2018-05-25-Sajam_obrazovanja-2

„Ovo je jedna nova aktivnost i pragmatičan pristup u rješavanju ogromnog problema nezaposlenosti i dovođenja u direktnu vezu onih koji traže posao i onih koji ga nude, kao i predstavnika obrazovnih institucija od srednjih škola do fakulteta“, rekao je prilikom otvaranja Sajma gradonačelnik Siniša Milić.

Nezaposlenim licima koja imaju zakazane termine redovnog javljanja u Omladinskom centru dostupne su usluge Mobilnog biroa.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH Vlado Jeftić u ime organizatora Sajma istakao je da se poslodavcima pruža mogućnost da na jednostavan i neposredan način dođu do kvalitetnih radnika, a nezaposlenim da se na jednom mjestu predstave većem broju poslodavaca.

2018-05-25-Sajam_obrazovanja-4

U radu panela na teme „Važnost usaglašavanja tržišta rada i sistema obrazovanja“ i „Obrazovanje u funkciji zapošljavanja“ učestvovao je šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović te predstavnici Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

Suorganizator Sajma je Omladinski centar „Vermont“.

Prije početka Sajma zapošljavanja i obrazovanja nove prostorije Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u bivšoj zgradi „Merkura“, koje su uređene uz pomoć Vlade Švajcarske, obišli su gradonačelnik Siniša Milić, zamjenik predsjednika Skupštine Ivica Filipović, direktor Zavoda za zapošljavanje Vlado Jeftić i mnogobrojni gosti.

Nove prostorije biće otvorene za građane u narednim danima.

2018-05-25-Sajam_obrazovanja-3

Izvor: bdcentral.net