Pismo:

Švajcarska firma otvara nova radna mjesta u Brčkom

Na poziv i u organizaciji firme „URBEN + KYBURZ AG“ Direktor Zavoda za zapošljavane Brčko distrikta BiH Vlado Jevtić posjetio je prethodne sedmice sjedište i proizvodne pogone firme u Švajcarskom Etcikenu u cilju otvaranja proizvodnih pogona firme u Brčko distriktu BiH.

URBEN + KYBURZ AG je porodična firma sa tradicijom dugom više od 50 godina koja zapošljava preko 150 radnika u vlastitim pogonima u mjestu Etciken u Švajcarskoj. Bave se preradom i obradom metala na najsavremenijim CNC mašinama u cilju izrade komponenti za mobilnu hidrauliku. Klijenti su im najpoznatije svjetske firme koje se bave proizvodnjom mašina i strojeva u oblasti autoindrustrije, avioindustrije, građevinarstva, električnih mašina i slično.

Zbog povećanog obima narudžbi i novih ugovora sa renomiranim kupcima menadžment firme je odlučio da otvori nove proizvodne pogone u našem gradu. Prema riječima vlasnika firme Rolfa Urbena , plan je da firma za početak iz Švajcarske u Brčko prebaci određen broj mašina na kojima će se obučavati novi radnici.  Usvajanjem znanja i vještina, te ostvarenjem kvaliteta finalnih proizvoda ukupan broj radnika bi u narednom periodu postepeno rastao. Kada su radnici u pitanju, fokus će biti prije svega na operaterima CNC mašina i mašinskim tehničarima.

Obzirom, da se radi o veoma stabilnoj švajcarskoj firmi sa dugogodišnjom tradicijom koja ulaže izuzene napore u cilju održanja nivoa kvaliteta svojih proizvoda po kojem je prepoznata u svijetu metalne industrije, ali i zbog odličnog odnosa prema svojim radnicima Zavod smatra da se radi o izuzetnoj prilici za zapošljavanje nezaposlenih lica iz oblasti mašinstva i prerade metala. Obzirom, da se na Zavodu u ovom trenutku nalaze samo dva CNC operatera, a da su potrebe firme „URBEN + KYBURZ AG“ mnogo veće, Zavod će zajedno sa poslodavcem razviti model obuke i prekvalifikacije većeg broja mašinskih tehničara koji se trenutno nalaze na aktivnoj evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Više informacija o firmi možete pogledati na linku ispod:

Kliknuti ovdje za više informacija o firmi 

Galerija slika posjete firmi "URBEN + KYBURZ AG"