Pismo:

Uskoro veće plate u Brčko distriktu

Izmjene Zakona o porezu na dohodak kako bi se povećao neoporezivi dio plate, što bi omogućilo podizanje plata u realnom sektoru

Predstavnici rukovodstava izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH i izaslanstva brčanske Gospodarske komore i Udruge poslodavaca u četvrtak su održali sastanak na kojem se razgovaralo o stanju gospodarstva u Brčko distriktu BiH.

“Bio je ovo vrlo težak razgovor, ali ono što je najvažnije jeste da smo postigli određene zaključke čijom bi implementacijom ukupno gospodarsko ozračje u našoj lokalnoj zajednici trebalo biti unaprijeđeno”, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

lova-696x355 

Istaknuo je kako je dogovoreno da već naredne sedmice skupštinsko Povjerenstvo za ekonomski razvitak analizira zaključke koji su danas utvrđeni. Oni se odnose na izmjene Zakona o Gospodarskoj komori kako bi se uvelo obavezno članstvo te izmjene Zakona o porezu na dohodak kako bi se povećao neoporezivi dio plate, što bi omogućilo podizanje plata u realnom sektoru.

Dodao je kako je jedan od zaključaka i donošenje posebnog propisa koji bi na određeni način zaštitio domaće gospodarstvenike u Brčkom i naveo kako je dogovoreno da se analiziraju i ukinu nameti koji bespotrebno opterećuju gospodarstvo.

“Usuglasili smo se da se do 15. marta održi sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj bi bili potvrđeni ovi zaključci i da se narednih dana intenzivno nastave razgovori u vezi s drugim aktivnostima koje bi uključivale i potporu gospodarstvenicima putem posebnih programa za subvencioniranje investicija u našoj lokalnoj zajednici”, zaključio je gradonačelnik Milić.
 

Sastanku u Gradskoj vijećnici prisustvovali su: uime izvršne vlasti gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, dogradonačelnik Anto Domić i predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Pero Gudeljević; uime zakonodavne vlasti predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i predsjednik skupštinskog Povjerenstva za ekonomski razvitak Željko Antić; te direktor Direkcije za financije Brčko distrikta BiH Mato Lučić, kao i predstavnici Gospodarske komore i Udruge poslodavaca.

(Fokus)