Pismo:

Uslovi angažmana za dva trenera za trening na temu "Zagovaranje i uticaj na obrazovne politike"

Za potrebe BRIGHT4ALL projekta, Omladinski centar "Vermont" traži dva trenera (koji se prijavljuju individualno ili u ime određene firme ili organizacije - u daljem tekstu trenere) sa relevantnim trenerskim iskustvom u području javnog zagovaranja i uticaja na politike.

Svrha angažmana je priprema i realizacija dvodnevnog treninga na temu zagovaranje i uticaj na obrazovne politike, a koji je planiran da se održi za predstavnike 15 lokalnih nevladinih organizacija (sa lokacija Distrikta Brčko BiH, Bijeljine i Bihaća), kao i izrada sveobuhvatnog izvještaja.

TRAŽENA STRUČNOST I ISKUSTVO

Treneri trebaju imati minimalno sljedeće kvalifikacije i vještine:

- Najmanje univerzitetska diploma na području društvenih ili humanističkih nauka (prednost će imati kandidati sa magistarskim ili doktorskim studijem iz relevantnih oblasti);

- Najmanje pet godina profesionalnog iskustva u osmišljavanju, kreiranju i provođenju strategija i planova javnog zagovaranja za promjene u politikama i praksama, te iskustvo u kreiranju i provođenju programa obuka/treninga iz oblasti javnog zagovaranja, poželjno u oblasti obrazovanja;

- Iskustvo u radu sa marginaliziranim kategorijama stanovništva;

- Odlično poznavanje engleskog i B/H/S jezika;

- Dobre analitičke i kreativne vještine;

- Dobre komunikacijske vještine i sposobnost komuniciranja detaljnih koncepta na jasan i precizan način, pismeno i usmeno.

 

 

PRIJAVLJIVANJE I PROCEDURA PRIPREME PONUDA

Zainteresovani konsultant/i ili firme/organizacije trebaju pripremiti i dostaviti ponudu (uz navedene priloge) kao odgovor na gore navedene specifične zadatke. Ponuda treba uključivati sljedeće:

1. Dokument sa konsultantskom ponudom – dva trenera;

2. CV – konsultant/i (na ne više od tri strane) navodeći relevantno iskustvo.

 

KRITERIJUMI ZA ODABIR

Vermont i Save the Children će donijeti odluku o najboljem ponuđaču, predmetom dostupnog budžeta, na osnovu sljedećih kriterijuma:

- relevantno obrazovanje;

- relevantno iskustvo;

- u kojoj mjeri ponuda odgovara zahtjevima iz Uslova angažmana;

- vrijednost za novac.

 

 ***DETALJNIJE INFORMACIJE I USLOVE PRIJAVLJIVANJA MOŽETE PRONAĆI U PRILOGU.***

PROCEDURA PRIJAVLJIVANJA

Zainteresovani kandidati trebaju poslati svoje prijave putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do ponedeljka, 11.06.2018. godine. Samo oni kandidati koji uđu u uži izbor će biti kontaktirani.

Nijedna osoba koja radi na bilo kojem zadatku za ili u ime Save the Children i partnerskih organizacija ne smije ni na bilo koji način biti uključena ili povezana sa zlostavljanjem ili iskorištavanjem djece kako je navedeno u Politici očuvanja sigurnosti djeteta Save the Children.

Prilog http://vermontbrcko.com/index.php?option=com_k2&view=item&task=download&id=22 

Izvor: "Vermont" Brčko