Pismo:

Veći broj zaposlenih u Distriktu – cilj realizacije i ovogodišnjeg budžeta

Prioritet brčanske Vlade u provođenju budžeta za tekuću godinu, okvirno teškog 244 milona maraka, je realizacija kapitalnih projekata, ali i otvaranje novih radnih mjesta, posebice kroz segment jačanja poljoprivredne proizvodnje.

«Prioritet je brža realizacija 34 miliona maraka u segmentu kapitalnog budžeta za što je formirana radna grupa koja će pratiti cijeli posao. Osim toga, u poboljšanje zdravstvenih usluga biće uloženo dodatnih šest miliona maraka. Izdvojen je i dodatni milion za rješavanje pitanja gradske deponije čvrstog otpada, a valja poboljšati i sistem komunalnih usluga za što je izdvojeno 1,2 milona maraka, kao i 300.000 maraka u projekat spalionice za uginule životinje», rekao je glavni koordinator Vlade Brčko Distrikta, Damir Bulčević.

Inače, prioritet prioriteta je povećanje broja zaposlenih pa je, uz standardne podsticaje od ove godine, a po ugledu na Odjeljenje za privredu, i Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade uvelo projekat samozapošljavanja koji se finansira sa pola miliona maraka.

Izvor: radiobrcko.ba