Pismo:

Vermont: Jučer u Brčkom počela posljednja radionica JOB Lab

U Brčkom se jučer i danas, sa početkom u 10 sati, održava posljednja osma radionica projekta JOB Lab, pokrenutog i iniciranog od strane kompanije Telemach, a u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom, IT Academy i Omladinskom informativnom platformom Hoću.ba.

Partneri radionice u Brčkom su Zavod za zapošljavanje ove lokalne zajednice i Omladinski centar „Vermont“.

JOB Lab – edukacije namijenjene nezaposlenim osobama do sada su održane u Mostaru, Tuzli, Zenici, Jajcu, Sanskom Mostu, Travniku i Banjoj Luci, a cilj radionica je da se nezaposlenim osobama u Bosni i Hercegovini pruži potrebno znanje iz domena IT tehnologija, vještine potrebne za povećanje konkurentnosti na tržištu rada, kao i smjernice za brži pronalazak posla, navodi se u saopćenju „Vermonta“.

Dvodnevne edukacije JOB Lab namijenjene su nezaposlenim osobama u dobi od 30 do 45 godina, a polaznicima završenih edukacija bit će uručeni certifikati, kao i vaučeri za dodatno educiranje ECDL od strane IT Academy.

Radionica u Brčkom održava se u prostorijama Omladinskog centra „Vermont“, a najboljem polazniku radionice bit će uručen tablet od kompanije Telemach.

„Zanimljivo je da su se na edukacije JOB Lab mogle prijaviti isključivo osobe putem Zavoda za zapošljavanje, kao i da će najboljem polazniku projekta biti uručen vaučer za besplatno školovanje IT Academy u vrijednosti od 4.000 konvertibilnih maraka“, ističu iz „Vermonta“.

Projekat JOB Lab koji je trajao više od dvije godine finansirala je kompanija Telemach, a najbolji polaznik bit će izabran nakon edukacije u Brčkom.

Izvor: Otisak.ba