Pismo:

Volonterski staž za 30 medicinara

Oko trideset mladih sa područja Distrikta jučer je dobilo priliku da u Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Zdravstveni centar Brčko” odradi volonterski staž u trajanju od šest mjeseci kako bi nakon toga bili spremni za tržište rada u ovoj struci.

Prema riječima Seada Šadića, portparola ove ustanove, u pitanju su medicinske sestre i tehničari koji će u narednim mjesecima steći sva neophodna praktična znanja i iskustva iz svih segmenata primarne i zdravstvene zaštite.

JZU “Zdravstveni centar Brčko” do sada je omogućio da 179 svršenih medicinara na ovakav način stekne i neophodno iskustvo.

Šadić naglašava da će sigurno određen broj onih koji odrađuju volonterski staž konkurisati i na neke buduće konkurse, te tako u budućnosti postati stalni uposlenici ove ustanove, što je od izuzetnog značaja za podmlađivanje medicinskog kadra.

Na ovaj poslednji javni poziv za prijem volontera u “Zdravstvenom centru” prijavio se daleko veći broj zainteresovanih kandidata od kojih je izabrano njih trideset, a oni će u naredih šest mjeseci obavljati volonterski staž.

izvor: www.radiobrcko.ba