Pismo:

Za brčanske učenike simulacija konkursa i razgovora za posao

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u saradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH i Omladinskim centrom „Vermont" pokrenuo je projekat „Program karijernog usmjeravanja i savjetovanja" koji omogućava učenicima pomoć u odabiru nastavku školovanja, a samim tim i budućeg zanimanja i profesije.

karije5

Cilj programa jeste pomoći učenicima da razumiju i interpretiraju informacije o tržištu rada i budućoj karijeri, da razjasne nedoumice koje imaju u pogledu profesija ili poslova, da razumiju svoje sposobnosti i definišu svoje stavove u pogledu ponuđenih ili željenih izbora.

„U sklopu projektnih aktivnosti uardili smo niz edukacija učenika o svim temama koje govore o lakšem zapošljavanju, pravilnom pisanju biografije i konkurisanju za posao, te smo prikupili podatke o poslodavcima koji će služiti u svrhu izrade broušure. Sljedeća faza naših projektnih aktivnosti, u koju će učenici biti direktno uključeni, sastoji se od simulacije konkursa i razgovora za posao. Ovu aktivnost imati ćemo u petak /4.5./ u Omladinskom centru u Brčkom sa početkom u 12:30 sati", kazali su organizatori.


Izvor: infobrcko.com