Pismo:

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE ORGANIZUJE OBUKU ZA NEZAPOSLENE

Zavod za zapošljavanje distrikta raspisao je javni poziv za nezaposlene, koji se nalaze na evidenciji lica koja aktivno traže zaposlenje, da se prijave za obuke: Engleskog i Njemačkog jezika I i II nivo, informatike I i II nivo, te osnove grafičkog i web dizajna, vođenje poslovnih knjiga za samostalne preduzetnike i Preduzetništvo.

 

Obuke su besplatne za sva lica, uredno prijavljena na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta. Zaiteresovana lica će biti u mogućnosti da odaberu najviše dvije obuke. Broj lica, za svaku od obuka, je ograničen, a obuka će trajati u periodu od dva mjeseca.

Vlado Jevtić direktor Zavoda za zapošljavanje kaže da će izvođač obuke prije početka same obuke izvršiti procjenu znanja kandidata u cilju utvrđivanja njihovog trenutnog nivoa znanja.

 

„ Ukoliko se za obuku prijavi veći broj kandidata od planiranog broja, prednost će imati oni koji se duže nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta, računajući od datuma posljednje prijave na evidenciju Zavoda. Lica koja se prijave za obuke biće u obavezi, uz prijavu na navedeno, potpisati izjavu da će obuku uredno pohađati kao i da su upoznati da će biti brisani iz evidencije ako neopravdano odbiju ili samovoljno prekine stručno osposobljavanje, a u skladu sa Pravilnikom o vođenju evidencija, aktivnom traženju zaposlenja, prijavi i javljanju lica na evidenciju Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta„ pojasnio je Jevtić.

Prema njegovim riječima sva lica koja uspješno prođu obuku dobiće certifikat o uspješno položenoj obuci. Polaznici koji su redovno pohađali obuke a nisu uspjeli da ih uspješno realizuju, priliku za ponovno učešće će imati u sljedećem ciklusu obuka. Obavještavanje o početku obuke i mjestu održavanja iste, biće vršeno putem web stranice Zavoda, kao i putem kontakt telefona koje je lice ostavilo u Prijavi na obuke. Prijava lica se vrši od 25.06.2019.godine do 26.07.2019.godine, u prostorijama Zavoda za zapošljavanje distrikta na šalteru broj 3, na obrascu prijave koji se može preuzeti u prilogu vijesti sa web sajta ili kod radnika obezbjeđenja u Zavodu. Prijavu za obuke lice je obavezno predati lično.

 

http://radiobrcko.ba