Pismo:

Organizovan Sajam zapošljavanja i obrazovanja

IMG d7e559f18391876a9bf4220f17fe5358 V

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u saradnji s Omladinskim centrom "Vermont“, uz podršku Vlade Brčko distrikta BiH, u petak 12.05.2023. godine organizovao je "Peti sajam obrazovanja i zapošljavanja“.

Posjetioci su imali priliku ostvariti direktan kontakt s predstavnicima kompanija, informisati se o novim radnim mjestima i tržištu rada te poboljšati svoje lične i profesionalne vještine kroz popratne sadržaje Sajma.

Na ovogodišnjem sajmu obrazovanja i zapošljavanja više od 70 predstavnika iz obrazovnog i privrednog sektora je prezentovalo svoje programe rada i studiranja, dok je više od 1000 aktivnih tražilaca posla na brčanskom Zavodu za zapošljavanje i učenika brčanskih osnovnih i srednjih škola posjetilo Sajam.

IMG cfc7322b874bfd0139de7507b0a2fbee V

U okviru pratećeg sajamskog programa, u sali omladinskog centra “Vermont” organizovane su radionice, panel diskusija panel na temu "Ima li Brčko distrikt BiH odgovore na potrebe tržišta rada".

Ovogodišnji sajam svečano je otvorio šef Kabineta gradonačelnika Brčko distrikta BiH, gospodin Nedim Hamzabegović, rekavši da je veoma bitno podržati projekte koji se bave ovom tematikom.

Sajam obrazovanja i zapošljavanja, koji se već tradicionalno održava svake godine, s namjerom da na jednom mjestu okupi sve zainteresovane poslodavce i nezaposlene osobe postao je prepoznatljivo mjesto na kojem svi učesnici imaju jednake šanse za pristup informacijama o stanju na tržištu rada u Brčko distriktu BiH, a istovremeno predstavlja i ozbiljnu promociju Distrikta, kao lokalne zajednice- rekla je direktorica Zavoda za zapošljavanje Brčko Tamara Duvnjak-Mitrović.

IMG 822e505cc7a5c3b7f4fba57bd1d77a5a V

Tekst sastavila : Asja Čaušević