Pismo:

Podrška za tri poslovne ideje u Brčko Distriktu

U srijedu 21.10.2021. godine sa početkom u 12.oo časova u prostorijama Omladinskog centra „velikoj Sali Omladinskog centra u Brčkom“ održan je pitch poslovnih ideja IMPAKT inkubatora poslovnih ideja Brčko Distrikta. Imena kandidata i biznisa koji su osvojili bespovratne grantove su: Jovana Voćkić „Predškolska ustanova Mala industrija“, Asmir Ramić „RAM plast d.o.o.” i Novak Đurić „Autoškola Novak”.  Ovi kandidati su nakon sveobuhvatne obuke i finalne prezentacije pred stručnom komisijom uspjeli osvojiti Impakt grantove i mentorsku podršku. Nama je posebno drago što je Impakt fondacija uspjela prepoznati i podržati njihove biznis ideje.

Članovi komisije su bili Amra Abadžić, šef pododjela za privredni razvoj Vlade Brčko distrikta BiH, Ognjenka Spasojević, šef Službe za poslodavce Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt. Na kraju želimo se od srca zahvaliti svim učesnicima, kao i pobjedničkim timovima i želimo im puno uspjeha u poslovnim izazovima koji su pred njima. 

Investicijska fondacija Impakt Sarajevo u okviru projekta koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske ove godine nastavlja saradnju sa lokalnim zajednicama i drugim relevantnim akterima u svrhu osiguranja integralne podrške razvoju preduzetništva.  Također se zahvaljujemo Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i Vladi Brčko distrikta BiH.

Mi od srca čestitamo svim učesnicima i pobjedničkim timovima i želimo im puno uspjeha u poslovnim izazovima koji su pred njima. A ostale pozivamo da se prijave već prilikom sljedećeg poziva i pridružite se usješnoj mreži IMPAKT-ovih poduzetnika! Dobro nam došli.

 

izvor: impakt.ba