Pismo:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U cilju istinitog informisanja naših građana, ovim putem želimo demantovati tekst koji je objavljen danas na web portalu www.otisak.ba u tekstu pod nazivom „GRUBA PROVOKACIJA IZ ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE U BRČKOM: ZA NJIH NE POSTOJI BOSANSKI JEZIK!“.

Naša web stranica zbog tehničkih ograničenja od pokretanja internetskog oglašavanja podržava prikaz sadržaja isključivo na dva službena pisma i to na latinici i ćirilici, te nismo koristili izraze niti za jedan od službenih jezika u Bosni i Hercegovini.

Prilikom posljedenjeg automatskog ažuriranja naše web stranice došlo je do zamjene jezika i pisma o kojoj uposlenici Zavoda nisi bili upoznati, tako da nisu ni bili u mogućnosti da reaguju i da navedenu grešku isprave.

Nakon uočene greške provider hostinga naše web stranice odmah je uklonio nedostatke i vratio našu stranicu u prvobitno izdanje sa izborom na dva službena pisma o čemu se možete uvjeriti i na samoj stranici www.zzzbrcko.org

Menadžment Zavoda za zapošljavanje Brčko distikta BiH upućuje izvinjenje svojim korisnicima usluga ukoliko su imali neprijatnosti koje su uzrokovane ovom tehničkom greškom.

 

                                                                                                                                                                

                  Direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH            

                                                   Vlado Jevtić