Pismo:

Za deset dana konačna lista korisnika u Programu samozapošljavanja

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta objavio je preliminarnu listu kandidata kojima su odobrena sredstva po Programu samozapošljavanja u 2018. godini. Na listi se nalaze  53 lica kojima su odobrena sredstva u pojedinačnim iznosima od pet do petnaest hiljada KM.

 

Već petu godinu za redom, Vlada Brčko distrikta preko Zavoda za zapošljavanje  realizuje Program samozapošljavanja u privredi za šta je, do sada, utrošeno oko tri  miliona maraka. Javni poziv za dodjelu sredstava po programu iz 2018. godine se privodi kraju jer je Komisija za izbor najboljih projektnih ideja početkom mjeseca objavila preliminarnu listu kandidata kojima su odobrena sredstva po ovom posljednjem programu.

Vlado Jevtić

“Sredstva za ovaj program su obezbijeđena u budžetu Brčko distrikta u iznosu od 500 hiljada KM uz dodatnih 77 hiljada Zavoda za zapošljavanje. Nakon okončanja žalbenog postupka konačna lista kandidata kojima su odobrena sredstva bit će objavljena do 25. marta”, naglasio je Vlado Jevtić, direktor brčanskog Zavoda za zapošljavanje.

I ove godine za navedena sredstva su mogli aplicirati, ne samo nezaposlena lica sa evidencije Zavoda, nego i oni koji su registrovali firmu u 2018. godini, a koji su imali projektnu ideju iz neke grane privrede izuzev trgovine i ugostiteljstva.

 

radiobrcko.ba